Efter cancern: en av fem drabbas av PTSD (posttraumatisk stress)

Aktuell forskning visar att en av fem cancerpatienter lider av PTSD ett halvår efter avslutad behandling. Oro, ångest, stress, depression, utmattning och samtidigt överkänslighet. Men det behöver inte vara så.

Läs mer ...

I spåren av cancerhelvetet

- Jag har hittat en knöl i bröstet.

Det var en av de första dagarna efter nyår 2021. Vi var ute och gick, som vanligt mest under tystnad, var och en i sina egna tankar, när Silva till sist valde att berätta.


Läs mer ...

Kanske var det faktiskt bättre förr - och hur du kan få det bättre nu!

Svaret på om det var bättre förr eller inte landar ofta i att nostalgiska gamlingar som har svårt att anpassa sig till nuet längtar tillbaka till en idealiserad och förenklad bild av hur det var förr.

Läs mer ...

Höstens första fysiska Ut ur mörkret-helg: 14-15 november, Stockholm

Vår senaste Corona-anpassning av kalendariet innebär att höstens första fysiska UUM-helg blir först den 14-15 november.

Läs mer ...

Nyinsatt onlineseminarium 20-21 juli

Inspirerade av första onlinehelgen för ett par veckor sedan erbjuder vi nu ett nyinsatt tillfälle att delta i Ut ur mörkret ONLINE mitt i juli på både svenska och danska. Hela helgen hemifrån - du behöver inte resa och inte utsätta dig för smitta, och samtidigt får du uppleva hela Ut ur mörkret-helgen.

Läs mer ...

Corona och andra katastrofer: din reaktion går att påverka

När jag började skriva denna artikel i mars såg jag samtidigt nyheter rulla förbi på mobilen om att börser runt om i världen sjunkit 5-7%. Oljepriserna sjönk 30% på ett par timmar. 

Läs mer ...

Ut ur mörkret online - vi är lite överväldigade över att det kunde bli riktigt så bra!

I helgen som gick var det världspremiär för Ut ur mörkret - Out of the Blue. Hela helgseminariet genomfördes online under ledning av Lars Hornborg och teamet Britt-Marie Jemth, Eva Okeijn och Ann Carlberg. Att det skulle bli riktigt så lyckat var mer än vi vågat planera för.

Läs mer ...
.