Boken: Vägar ut ur mörkret

Kevin Billett berättar i sin bok Light in the Heart of Darkness om hur han efter ett liv i depression äntligen kunde hitta tillbaka till livsglädje och att må bra.

Boken handlar om både hans egen upplevelse, som många läsare känner igen sig i, och om hur du själv kan hitta vägen tillbaka till livet. Det är också denna bok som ligger till grund för Ut ur mörkret-seminariet.

I boken ingår ett dussintal praktiska vägledda övningar för att komma åt och städa i nertryckta känslor, förträngda minnen och annat som skapar emotionell ohälsa. Övningarna finns dessutom inspelade så att du kan lyssna på dem och vägledas.

Från och med maj 2020 finns Light in the Heart of Darkness i en riktigt bra svensk översättning av Maria Estling Vannestål. På svenska heter boken Vägar ut ur mörkret

"Du behöver inte ha en tydlig eller diagnosticerad depression för att kunna ha användning av metoden som presenteras i den här boken. En del av oss vägrar se tecken på depression, så som jag när jag var yngre. En del av oss avfärdar till och med kliniska diagnoser och låtsas som om ingenting är fel trots att det definitivt är så. Om du är tveksam, läs bara avsnittet om symptom på depression i kapitel 2 och se om du känner igen dig i några av de kännetecken som beskrivs. Även om det här inte alls är någon komplett lista eller metod för att ställa diagnosen depression kanske du kan ha nytta av den."

Kevin Billett

Hämta övningar kostnadsfritt

Vill du hämta det engelska materialet (bok och övningar)? Klicka här!

.