Så här går det till att delta online

Du anmäler dig precis som vanligt. Klicka på rubriken för den helg du vill anmäla dig till i kalendariet.

Några dagar innan helgen, efter att vi tagit emot din betalning, får du en länk som du använder för att ansluta till workshopen.

I samma mejl får du också det arbetsmaterial på ca 25 sidor som du behöver skriva ut för att kunna använda under helgen. Har du inte möjlighet att skriva ut själv kan du vid anmälan välja att istället få materialet hemskickat mot en tilläggsavgift.

Under helgen jobbar vi precis som i de fysiska workshoparna med en kombination av lärande, forskningsbakgrund, gruppövningar, dialog och reflektion, samt övningar i par. De sistnämnda sker i separata "rum" där du och den du jobbar med jobbar helt ostört utan insyn.

Vi kommer att ta ordentliga pauser och bensträckare så att det inte blir för långa pass framför datorn.

Nyfiken på vad tidigare deltagare tyckte? Sladjana Ljepoja var med vid allra första online-workshopen i maj 2020. Intervjun med henne hittar du genom att klicka här eller på bilden ovan.

Förberedelser

  • Ifall du inte redan har Zoom installerat i datorn behöver du besöka zoom.us, klicka på Resources uppe till höger och välja Download Zoom Client. Installera appen i din dator. 
  • Kontrollera att ljudet fungerar. Det brukar inte vara ett problem men ibland blir det dåligt ljud när deltagare sitter vid sin dator utan att använda headset. Testa gärna i förväg med en vän via till exempel Messenger-samtal eller annan app som du är van att använda.
  • Vill du dubbelkolla allt i förväg kan du starta Zoom-appen, klicka på kugghjulet uppe till höger (inställningar) och sedan testa ljud- och videoinställningar under Audio resp Video.
  • Två dagar innan helgen är du välkommen till ett testmöte kl 20 för att säkerställa att allt fungerar som det ska eller ställa frågor.
  • Tänk redan nu igenom var du kan sitta ostört under helgen. Det är viktigt att du inte störs av andra personer som avleder din uppmärksamhet. Se till att du kan stänga dörren om dig ifall du vet att det finns fler människor i bostaden under helgen.
.